tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post2521214436782772362..comments2023-10-18T05:55:49.744-06:00Comments on CHLEB I INNE PRZEPISY: 127-DOMOWY CHLEB LUBELLI 3 ZBOŻAIZABELAhttp://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-48874946861863523562015-11-23T01:35:01.142-06:002015-11-23T01:35:01.142-06:00Nastepnym razem będziesz wiedzieć :)Nastepnym razem będziesz wiedzieć :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-65726929329858119632015-11-21T10:35:20.344-06:002015-11-21T10:35:20.344-06:00Piekłam niedawno i wyszło świetnie, ale chyba moje...Piekłam niedawno i wyszło świetnie, ale chyba moje keksówki są za długie, więc niestety chlebki nie były takie wysokie, jak na fotce tutaj, za to dłuższe ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-44273986420277190462014-03-14T07:45:36.309-06:002014-03-14T07:45:36.309-06:00Tomix - dzięki :)
Tomix - dzięki :)<br />IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-69126444964752791182014-03-14T05:16:11.291-06:002014-03-14T05:16:11.291-06:00To jest genialne, podobny jak ten ze sklepu tylko ...To jest genialne, podobny jak ten ze sklepu tylko o niebo lepszy. Dziękuję za niegoTomixhttp://www.open-info.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-48824703120483405862013-12-06T09:03:28.548-06:002013-12-06T09:03:28.548-06:00Paulina - może zbyt długo wyrastał? Mogło być też ...Paulina - może zbyt długo wyrastał? Mogło być też tak że na górze ciasta zebrało się dużo powietrza i jak dotknęłaś to klapło.Dzieje się tak wtedy jak jest żle wyrobione ciasto i żle odgazowane.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-80342611005452333822013-12-05T08:30:11.639-06:002013-12-05T08:30:11.639-06:00heja :-) Twój chlebek wygląda pięknie! w porównani...heja :-) Twój chlebek wygląda pięknie! w porównaniu do mojego placka :( może tez dlatego ze mam niska blaszkę.. ale kiedy juz ciasto pieknie wyraslo i bylo gotowe do wypieku, dotknelam go delikatnie zwilzonymi woda palcami i puff. chlebek opadl.. nie wiem dlaczego? masz na to jakas rade? bo teraz w obawie ze opadnie wogole go nie zwilzam.. PaulinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-71070997124033978782013-05-08T09:23:53.291-05:002013-05-08T09:23:53.291-05:00Grzegorzu - nie mam pojęcia jak będzie wyglądał ta...Grzegorzu - nie mam pojęcia jak będzie wyglądał taki chleb.Może spróbujesz i napiszesz jak wyszedł? :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-3667599068479247472013-05-07T10:52:49.475-05:002013-05-07T10:52:49.475-05:00 Jak będzie wyglądał przepis na ten chleb, jeśli z... Jak będzie wyglądał przepis na ten chleb, jeśli zrobię na zakwasie z żytniej mąki typ 720. Pozdrawiam.Grzegorz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-46053088522527216822013-02-03T23:09:10.640-06:002013-02-03T23:09:10.640-06:00Wiolu - twój chlebek piękny, prosto jak z piekarni...Wiolu - twój chlebek piękny, prosto jak z piekarni :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-74794993904375696932013-01-30T05:43:35.471-06:002013-01-30T05:43:35.471-06:00skusiłam się i zdrobiłam chlebek, oto moje dzieło:...skusiłam się i zdrobiłam chlebek, oto moje dzieło: http://zdrowoidomowo.blogspot.com/2013/01/chleb-3-zboza.htmlAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12002225675347647649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-86945148887592599762012-11-07T11:47:37.997-06:002012-11-07T11:47:37.997-06:00Do anonimowej osoby - cieszę się i polecam inne ch...Do anonimowej osoby - cieszę się i polecam inne chlebki :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-33258346457553450302012-11-07T11:07:59.452-06:002012-11-07T11:07:59.452-06:00To moj "pierworodny" wyszedł pierwsza kl...To moj "pierworodny" wyszedł pierwsza klasa !!! moze troche sie mniej blyszczy niz ten ze zdjecia i mniej slonecznikow sie utrzymalo na gorze ale najwazniejsze ze pysznie smakuje!!! Dziekuje za przepis, maka sie sprawdzila, pracujemy dalej ;))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-27863142137291398442012-09-15T09:39:18.962-05:002012-09-15T09:39:18.962-05:00Wojkus - zgadza się, jest pyszny :)Wojkus - zgadza się, jest pyszny :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-19273534879335884332012-09-14T02:54:55.083-05:002012-09-14T02:54:55.083-05:00Za każdym razem chlebek wychodzi super - polecam. ...Za każdym razem chlebek wychodzi super - polecam. Ja dodaję przy wyrabianiu jeszcze ziarna słonecznika i dyni.Wojkushttps://www.blogger.com/profile/17314037829248145725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-16307248580496761382012-07-07T01:27:16.201-05:002012-07-07T01:27:16.201-05:00Lubellę 3 zboża kupuję w polskich sklepach: Dunaje...Lubellę 3 zboża kupuję w polskich sklepach: Dunajec, Lassak, <br />Hickory Hills Deli, Shop&save.Nie zawsze jednak są.Jak trafię to kupuję kilka opakowań.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-10216729459381017172012-07-06T12:46:58.224-05:002012-07-06T12:46:58.224-05:00Iza, pozdrowienia z McHenry
Pytanko - gdze kupujes...Iza, pozdrowienia z McHenry<br />Pytanko - gdze kupujesz Lubelle 3 zboza, nie widzialem w Chicagoskich sklepach.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-16395891767001968262012-06-17T10:18:47.971-05:002012-06-17T10:18:47.971-05:00Agnieszko - czas rośnięcia u każdego może być różn...Agnieszko - czas rośnięcia u każdego może być różny.U mnie może być to 30 minut a u ciebie 45 lub odwrotnie.W każdym razie każde ciasto na drożdżach (słodkie lub słone) powinno zawsze podwoić swoją objętość.Przy tym chlebku niepotrzebne są szczegóły.Tak jak napisałam (i tak jak pisze na opakowaniu mąki): połączyć wszystko i zarobić ciasto.Połączyć wszystko czyli wrzucić do jednej miski zarobić i gotowe.Życzę powodzenia :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-30306393579273764072012-06-17T08:18:27.520-05:002012-06-17T08:18:27.520-05:00Wlsnie pieke ten chlebus i musze przyznac ze bylob...Wlsnie pieke ten chlebus i musze przyznac ze byloby mi latwiej gdybym wiedziala czasowo na jak dlugo mam odstawiac do wyrosniecia.Przyznam szczerze jak dla mnie zdjecie jest super ale przepis malo do mnie dociera dla poczatkujacych powinien zawierac wiecej szczegolow, ale jestem dobrej mysli ze mi wyjdzie.Pozdrawiam<br />AgnieszkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-35063472357384979732012-06-07T11:49:09.943-05:002012-06-07T11:49:09.943-05:00Paulino - zapraszam serdecznie :)Paulino - zapraszam serdecznie :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-17632395031574550872012-06-07T08:06:25.807-05:002012-06-07T08:06:25.807-05:00Bardzo ciekawy blog i wiele przydatnych informacji...Bardzo ciekawy blog i wiele przydatnych informacji :) Dopiero zaczynam pieczenie własnego chleba z zakwasu i wiem ze bede tu zagladać po porady :) Pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18115145634658156461noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-34949083118347095432012-05-03T13:52:53.812-05:002012-05-03T13:52:53.812-05:00Kasiu - chleb opadł bo może zbyt długo wcześniej w...Kasiu - chleb opadł bo może zbyt długo wcześniej wyrastał? Ja napisałam że można go zwilżyć wodą i obsypać ziarenkami bo tak pisało na opakowaniu, ale ja zawsze smaruję roztrzepanym jajkiem.Nie sądzę jednak aby to właśnie było przyczyną opadnięcia chleba.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-52134326832550136032012-05-03T13:49:01.934-05:002012-05-03T13:49:01.934-05:00Asiek - dziękuję za miłe słowa :)Asiek - dziękuję za miłe słowa :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-53274422180757948972012-04-05T08:26:45.168-05:002012-04-05T08:26:45.168-05:00skorzystałam z przepisu bo kupiłam właśnie tą mąkę...skorzystałam z przepisu bo kupiłam właśnie tą mąkę, wyszedł mi niziutki chlebek, nie wiem dlaczego. W smaku pychta ale nie urósł i o dziwo w piekarniku przestał bo tak ładnie sobie obok kaloryfera wyrastał. Nie wiem czy zrobiłam to wodą że go posmarowałam - była letnia i posypałam sezamem. Może jakieś rady? Pozdrawiam serdecznie KasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-21382631763101627462012-03-20T09:18:16.108-06:002012-03-20T09:18:16.108-06:00Znalazłam tą stronę jakiś czas temu i bardzo lubię...Znalazłam tą stronę jakiś czas temu i bardzo lubię tu zaglądać, bo jest kopalnia fantastycznych przepisów na piękne i pyszne chleby. Cieszę się, że widzę nowe wpisy.<br />Pozdrawiam serdecznie i gratuluję cudownych wypieków!Asiekhttps://www.blogger.com/profile/17026607515995921292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-91766319399896125042012-02-08T01:09:59.180-06:002012-02-08T01:09:59.180-06:00Heleno - wygląda na pyszny i taki jest :)Heleno - wygląda na pyszny i taki jest :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.com