tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post6146542186931392237..comments2024-03-19T23:47:12.296-06:00Comments on CHLEB I INNE PRZEPISY: - CIASTO ZAKWASZONEIZABELAhttp://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-79205484474403633782013-05-15T15:50:11.253-05:002013-05-15T15:50:11.253-05:00Dziękuje pani Izo tak to jest jak sie siedzi do 2 ...Dziękuje pani Izo tak to jest jak sie siedzi do 2 w nocy i czyta ;) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14792056093534816256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-46437624492218631502013-05-11T08:19:24.326-05:002013-05-11T08:19:24.326-05:00Lilu Liluu - zakwaszone ciasto można przechowywać ...Lilu Liluu - zakwaszone ciasto można przechowywać w lodówce kilka dni (pisze o tym pod ostatnim zdjęciem :) ).Jeśli mamy zamiar piec to najlepiej wyciągnąć je wcześniej aby ociepliło się w temperaturze pokojowej.Szybciej wtedy urośnie nam chleb.Jeśli np. mamy zamiar piec rano, to najlepiej wyciągnąć go już wieczorem poprzedniego dnia.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-65431429872935862302013-05-09T11:29:05.973-05:002013-05-09T11:29:05.973-05:00Witam
Mam pytanie odnośnie tego zakwaszonego cias...Witam <br />Mam pytanie odnośnie tego zakwaszonego ciasta jesli zostanie i przechowujemy w lodówce to jak długo możemy je trzymać oraz pytanie drugie jesli wyciągniemy je z lodówki jak z nim postepujemy ? <br /><br />Dziekuje za pani blog jest the best wszystko bardzo klarownie przedstawione super robota :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14792056093534816256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-6135245657114471882011-10-25T05:36:07.250-05:002011-10-25T05:36:07.250-05:00Ręce same składają się do oklaskow.Wielkie brawa z...Ręce same składają się do oklaskow.Wielkie brawa za zrozumiałą wykładnię.Gratulację!dla autorki.Wielkie dzięki.Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-90193385802478191652010-10-16T19:42:35.857-05:002010-10-16T19:42:35.857-05:00Kaya - wyjaśnienie i przepis na zakwas znajdziesz ...Kaya - wyjaśnienie i przepis na zakwas znajdziesz w bocznej kolumnie pt: "wybrane info".Życzę miłej lektury :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-27914946967715194742010-10-16T17:55:55.341-05:002010-10-16T17:55:55.341-05:00Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/05142883824785521454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-89327572782091333572010-10-16T17:53:44.030-05:002010-10-16T17:53:44.030-05:00Przepraszam jesli palne glupote ale wlasnie zaczyn...Przepraszam jesli palne glupote ale wlasnie zaczynam piec chleb w domu i szukam przepisu. Slyszalam o chlebie z zakwasu ze bardzo dobry. W tym przpisie nie rozumiem co to jest zakwas. Pierwszy stopien to wziasc zakwas ale jak ten zakwas zrobic albo kupic? Dziekuje za porade. KayaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/05142883824785521454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-69873076481554335872010-09-23T07:43:18.584-05:002010-09-23T07:43:18.584-05:00Mrouh - bardzo się cieszę :)Mrouh - bardzo się cieszę :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-72268674379939504162010-09-18T16:34:56.473-05:002010-09-18T16:34:56.473-05:00Wreszcie mi się jakoś poukłdało w głowie dzięki Tw...Wreszcie mi się jakoś poukłdało w głowie dzięki Twoim zdjęciom i wyjaśnieniom! naczytałam się tyle, przeraziłam precyzyjnymi temperaturami nastawiania zakwasu, 112 gramami mąki dodawanej do zakwasu w celu uzyskania ciasta zakwaszonego itp. itd, pogubiłam w tym wszystkim, ale teraz już wiem, o co w tym chodzi- przynajmniej w teorii udało mi się rozpisać, co i kiedy mam po kolei robić... uf! dziękuję, na pewno będę zaglądać!Mrouhhttps://www.blogger.com/profile/05715193424543038233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-32879986203585586722010-02-28T20:48:27.267-06:002010-02-28T20:48:27.267-06:00Elko - nie wiem o jaki konkretnie chlebuś Danci ch...Elko - nie wiem o jaki konkretnie chlebuś Danci chodzi,ale zawsze możesz zamienić na zwykłe mleko.Pamietaj tylko że tyle ile użyjesz mleka w płynie, to tyle musisz użyć mniej innego płynu który jest w tym przepisie np.wody :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-35083030492363843702010-02-28T13:00:09.697-06:002010-02-28T13:00:09.697-06:00Izuniu mam do Ciebie prośbę - na blogu u Danci jes...Izuniu mam do Ciebie prośbę - na blogu u Danci jest przepis na chlebek razowy z dodatkiem mleka granulowanego, czy można je zamienić na zwykłe mleko? jeżeli tak to ile?Elkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-15045125053024837222009-03-16T12:00:00.000-06:002009-03-16T12:00:00.000-06:00Witam i ciesze sie ze moglam pomoc i ulatwic w ten...Witam i ciesze sie ze moglam pomoc i ulatwic w ten sposob komus zrobienie tego ciasta :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-54384945940425225202009-03-15T13:42:00.000-06:002009-03-15T13:42:00.000-06:00Witaj Izo :)Jestem na wstępnym etapie wypieku i ci...Witaj Izo :)<BR/>Jestem na wstępnym etapie wypieku i ciesze się ze zamieściłaś te proporcje i metody zakwaszania.<BR/>Bardzo mi to ułatwi pracę)<BR/>Świetna robota. Dziękuję i PozdrawiamKachna.plhttps://www.blogger.com/profile/12210828309495706026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-49271367371794721872009-02-21T15:32:00.000-06:002009-02-21T15:32:00.000-06:00Sylwio - sa przepisy w ktorych tego nie znajdziesz...Sylwio - sa przepisy w ktorych tego nie znajdziesz.Ja zawsze robie ciasto tak jak napisalam,a to co zostanie chowam do lodowki na nastepne ciasto i tak w kolko.Jak upieczesz juz kilka chlebkow na zakwaszonym ciescie to bedziesz wiedziala czy starczy Ci ta proporcja ,czy moze jest jej za malo.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-73897208469078207752009-02-21T13:02:00.000-06:002009-02-21T13:02:00.000-06:00Dzieki zdjecia czyta sie to duzo przyjemniej i swi...Dzieki zdjecia czyta sie to duzo przyjemniej i swiadomiej :)<BR/>Ale jednej rzeczy nie rozumiem w ciescie zakwaszonym, piszesz ze w przepisach jest napisane dokladnie jakie ilosci sa potrzebne do wyrobienia konrentego ciasta zakwaszonego, a ja ich nie widze :(<BR/>Np w chlebie 83 jest napisane iz potrzebujemy 200g ciasta zakwaszonego ale nie napisane jest dokladnie ile lyzek uzyc zakwasu, ile g maki i ile ml wody azeby utworzyc te 200g ciasta zakwaszonego. PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-69586493874143275482009-02-12T01:55:00.000-06:002009-02-12T01:55:00.000-06:00rewelacja, już od jakiegoś czasu próbuję dojść do ...rewelacja, już od jakiegoś czasu próbuję dojść do porozumienia z terminem ciasto zakwaszone :) Dzięki za tą fotorelację :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-72246867622157711582009-01-10T16:18:00.000-06:002009-01-10T16:18:00.000-06:00Dzieki Dausia!Ze swojego doswiadczenia wiem,ze lep...Dzieki Dausia!Ze swojego doswiadczenia wiem,ze lepiej przemawiaja do wyobrazni zdjecia.Dlatego wlasnie staram sie dodawac :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-12390371892330773332009-01-10T15:13:00.000-06:002009-01-10T15:13:00.000-06:00No Izuniu !!!, zrobiłaś kawał dobrej roboty. Brawo...No Izuniu !!!, zrobiłaś kawał dobrej roboty. Brawo :)Anonymousnoreply@blogger.com