tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post7267495868161298954..comments2024-03-19T23:47:12.296-06:00Comments on CHLEB I INNE PRZEPISY: 3-SŁODKA CHAŁKAIZABELAhttp://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-83643264240946526392014-09-20T19:29:35.521-05:002014-09-20T19:29:35.521-05:00Kyiia - mocz delikatnie wilgotną ściereczką i myj ...Kyiia - mocz delikatnie wilgotną ściereczką i myj ostrzejszą, powinno się doczyścić.Co do samego ciasta, to niestety mąka mące nie równa i inne składniki też.Już sama maszyna robi różnicę.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-49306112291580028162014-09-07T00:56:43.778-05:002014-09-07T00:56:43.778-05:00Foremkę mam o pojemności 900g. Więc nie wydaje mi ...Foremkę mam o pojemności 900g. Więc nie wydaje mi się żeby za mała była. A może się mylę? Bo teraz już sama nie wiem. <br />Z grzałki udało się zdjąć ale ścianka za nią jest strasznie oblepiona. Jak zacznę kolejne pieczenie to i tak będzie to się paliło i dymiło. Nie bardzo wiem jak to namoczyć żeby wyczyścić i nie zalać silnika. Mokra szmata nie na wiele się zdaje. Będę po prostu musiała pokombinować.<br />Kyiianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-68634429985498631392014-09-06T18:38:27.595-05:002014-09-06T18:38:27.595-05:00Kyiia - Może masz mniejszą pojemność foremki i dla...Kyiia - Może masz mniejszą pojemność foremki i dlatego ciasto "uciekło"? A co do grzałki to ciasto wysuszone na niej powinno bez problemu się odlepić i można dalej piec.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-80674187287615090102014-09-06T09:26:58.855-05:002014-09-06T09:26:58.855-05:00Upiekłam... zrobiłam wszystko praktycznie wedle pr...Upiekłam... zrobiłam wszystko praktycznie wedle proporcji (dałam mniej drożdży) i tak chałka urosła że otworzyła maszynkę :( Potem opadła, zalepiła grzałkę. W całym domu masa dymu i maszynka strasznie przypalona. Nie mam pojęcia jak mam ją teraz doczyścić :( Mój trzeci wypiek, maszynkę dostałam tydzień temu i już spalona... Ciasto w smaku bardzo fajne, ale jakbym wiedziała że takie będą efekty nie zdecydowałabym się na pieczenie w maszynce a w piekarniku. Kyiianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-64735577267553402452013-02-16T08:50:30.622-06:002013-02-16T08:50:30.622-06:00Katarzyno - w takim razie życzę smacznych wypieków...Katarzyno - w takim razie życzę smacznych wypieków :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-72395906415063312422013-02-11T10:08:27.503-06:002013-02-11T10:08:27.503-06:00Dziękuję :) mam już pełną listę do wypieków z Pani...Dziękuję :) mam już pełną listę do wypieków z Pani strony na swojego bloga :) Na pewno dam znać o efektach :) Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08177141222751928145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-5308580515889174602013-02-03T23:37:26.821-06:002013-02-03T23:37:26.821-06:00Katarzyno, piekna ta twoja chalka i super blog.Gra...Katarzyno, piekna ta twoja chalka i super blog.Gratuluje !IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-76179695016753955382013-01-28T03:15:04.640-06:002013-01-28T03:15:04.640-06:00Upiekłam :) Pychota! Przepis zmodyfikowałam do swo...Upiekłam :) Pychota! Przepis zmodyfikowałam do swoich potrzeb! Taka mi wyszła : <br /><br />http://mojamalaprowincja.blogspot.com/2013/01/sodka-chaka-z-kruszonka.html<br /><br />Dziękuję za świetny przepis! Na pewno jeszcze do niego wrócę, choć na liście wypieków z Pani bloga mam jeszcze kilka pozycji do wykorzystania :) <br /><br />Pozdrawiam PtaszynaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08177141222751928145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-20794287292297191812011-08-14T18:17:42.128-05:002011-08-14T18:17:42.128-05:00Anonimowy - masz rację, ale praktyka czyni mistrza...Anonimowy - masz rację, ale praktyka czyni mistrza :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-38439178499073817242011-07-02T13:44:35.994-05:002011-07-02T13:44:35.994-05:00Dziękuję za przepis, wyszło od pierwszego razu, ch...Dziękuję za przepis, wyszło od pierwszego razu, chałka jeszcze nie ostygła, a już jest pożerana przez mojego TŻ :) Jeśli nie wychodzi, to być może trzeba dokładniej odmierzać składniki - pieczenie w maszynie ma to do siebie, że drobna niedokładność łatwo kończy się katastrofą. Sama kilka zaliczyłam na początku przygody z pieczeniem ;) Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-1613028899922500892011-04-06T12:26:37.981-05:002011-04-06T12:26:37.981-05:00Katarzyno - dziękuję za miłe słowa i polecam wypró...Katarzyno - dziękuję za miłe słowa i polecam wypróbować inne słodkie wypieki z mojej stronki :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-11465787481629471992011-04-05T17:30:37.847-05:002011-04-05T17:30:37.847-05:00Witam
Jest 00,25 w nocy a ja zajadam się tą chałką...Witam<br />Jest 00,25 w nocy a ja zajadam się tą chałką :D<br />Znalazłam Twój blog zupełnie przez przypadek, i juz po 15 minutach piekłam tą chałeczkę.<br />Wyszła cudowna, gigantyczna i PYSZNA!!!!<br />Jestem w szoku ponieważ dopiero od tygodnia posiadam machinę do wypieku chleba i dopiero się uczę.<br />Więc napewno na stałę zagoszczę na Twoim blogu!<br /><br />Serdecznie dziekuje za to że tworzysz coś tak przydatnego.<br />Pozdrawiam<br />KatarzynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-55057305723272457082010-01-28T14:09:48.130-06:002010-01-28T14:09:48.130-06:00Emi - bardzo się cieszę :)Emi - bardzo się cieszę :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-2577402822465231032010-01-27T12:29:03.947-06:002010-01-27T12:29:03.947-06:00Witam, dzis wlasnie upieklam chalke z polowy sklad...Witam, dzis wlasnie upieklam chalke z polowy skladnikow. Na poczatku ciasto zupelnie nie chcialo rosnac, ale po postawieniu na cieplym grzeniku pieknie wypelnilo forme a w piekarnniku pieknie sie zezlocilo. Nauczona komentarzami poprzednikow przykrylam w pore folia aluminiowa i nic a nic sie nie spalila. Wyszla piekna, pyszna, a calym mieszkaniu cudownie pachnie! Bardzo dziekuje za przepis i pozdrawiam! <br /><br />EmiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-61713094891101150692010-01-15T14:15:00.359-06:002010-01-15T14:15:00.359-06:00Kwiatuszek123 - przepis na zakwas znajduje się już...Kwiatuszek123 - przepis na zakwas znajduje się już od dawna na mojej stronce.Można go znależć po prawej stronie w zakładkach "Wybrane info" :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-43731310450894067812010-01-15T13:24:14.454-06:002010-01-15T13:24:14.454-06:00prosze o podanie jak sporzadza sie zakwasy na chle...prosze o podanie jak sporzadza sie zakwasy na chlebki,bardzo chce zrobic chlebek ,ale nie potrafie robic zakwasukwiatuszek123https://www.blogger.com/profile/16200544268725296182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-58131857095251185682009-08-01T10:11:48.986-05:002009-08-01T10:11:48.986-05:00Anitko - zapewniam cie ze to normalne :)Anitko - zapewniam cie ze to normalne :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-6592249246113539482009-07-24T09:50:02.429-05:002009-07-24T09:50:02.429-05:00mam jakis problem z moim urzadzeniem do pieczenia ...mam jakis problem z moim urzadzeniem do pieczenia chleba. mimo instrukcji obslugi nie wiem jak to obslugiwac. wlaczylam 2 light colour.. i to miesza i miesza. ciasto drozdzowe chyba powinno odpoczac co? najkrotszy program jaki ma, to 3 godz i 45 i dopiero wtedy zaczyna piec. czy to normalne? pozdrawiam -AnitaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/00003900917863102734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-6089062804313920352009-04-30T06:29:00.000-05:002009-04-30T06:29:00.000-05:00Dont_ask - z ta zurawina to i ja musze sprobowac ...Dont_ask - z ta zurawina to i ja musze sprobowac :) Rowniez pozdrawiam!IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-85758467748882985182009-04-30T05:52:00.000-05:002009-04-30T05:52:00.000-05:00Witam, ja robię tę chałkę z połowy składników i pi...Witam, ja robię tę chałkę z połowy składników i piekę na programie na mniejszy chlebek. Wyrasta i tak na prawie całą formę :) <br />A ostatnio upiekłam z mąki 850 i dodałam suszonych żurawin. Extra. <br />Pozdrawiem Izabelę i wszystkich jej fanów :)dont_askhttps://www.blogger.com/profile/10640608615511371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-49920762329344209692009-04-24T22:56:00.000-05:002009-04-24T22:56:00.000-05:00Z proporcji podanej w przepisie u mnie tez ciasto ...Z proporcji podanej w przepisie u mnie tez ciasto wyrasta do szybki,ale jest upieczone.Sprobuj zmniejszyc ilosc drozdzy,albo (jesli mozesz) odpowiednio wczesniej wlaczyc pieczenie :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-91822041079619034352009-04-22T11:03:00.000-05:002009-04-22T11:03:00.000-05:00Witaj Izabelo! Piekam kolejny raz tę chałke i juz ...Witaj Izabelo! Piekam kolejny raz tę chałke i juz drugi raz wyrosła mi tak bardzo, że gdyby klape otworzyc, to pewno by " uciekła" :) Powiedz mi , czemu mi tak bardzo wyrasta, az pod samą szybe, i tam tez i kilka cm ponad forme chałka jest nieupieczona oczywiście. Musze odkrawać i wyrzucac ten nadmiar ciasta:(Poza ty chałka pyszna:))) Dzięki i pozdrawiam. TinkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-8851196702393630362009-03-23T22:26:00.000-06:002009-03-23T22:26:00.000-06:00Nie wiem kto pisze - ale bardzo sie ciesze ze chal...Nie wiem kto pisze - ale bardzo sie ciesze ze chalka sie udala :) Zawsze zapraszam na moja stronke i zycze udanych wypiekow :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-39680548187698336102009-03-23T09:58:00.000-06:002009-03-23T09:58:00.000-06:00Witam.mam automat od 3 dni i 2 lewe ręce, a chałka...Witam.<BR/>mam automat od 3 dni i 2 lewe ręce, a chałka wyszła WYŚMIENICIE. Troche to "szczęście początkującego" ale głównie zasługa przepisu - klarowny, sprawdzony i działa. <BR/>Będę tu zaglądać często :) Wspaniale, że masz siłę dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi doświadczeniami! Dziękuję i pozdrawiam!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-35942187059871074132009-01-06T05:29:00.000-06:002009-01-06T05:29:00.000-06:00Kazde opakowanie suszonych drozdzy ma okolo 7 gram...Kazde opakowanie suszonych drozdzy ma okolo 7 gram i jest przeznaczone na 500 g maki.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.com