tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post8808311372717993471..comments2023-10-18T05:55:49.744-06:00Comments on CHLEB I INNE PRZEPISY: 88-BUŁKI NA ŚNIADANIEIZABELAhttp://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-17293180136524261942015-03-07T01:54:19.153-06:002015-03-07T01:54:19.153-06:00Witam serdecznie.
Bardzo się cieszę, że natrafiłam...Witam serdecznie.<br />Bardzo się cieszę, że natrafiłam na Twój blog. Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Właśnie piekę bułeczki śniadaniowe, bo chlebek casereccio już zjedzony- co prawda upiekłam go w keksówce, ale był pyszny. Jestem początkującą "piekaczką" chleba ;)) i buszuję w necie w poszukiwaniu przepisów, ale u Ciebie zatrzymam się na dłużej :)<br />Pozdrawiam serdecznie.<br />KrzysiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-50423759253669842372014-06-22T00:32:09.082-05:002014-06-22T00:32:09.082-05:00Chyba niestety bułki były przerośnięteChyba niestety bułki były przerośnięteIZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-76082378274482519322014-06-21T17:08:19.460-05:002014-06-21T17:08:19.460-05:00Po wyrośnuęciu bułeczek posmarowałam je wodą i nac...Po wyrośnuęciu bułeczek posmarowałam je wodą i nacięłam ale wtedy bułki klapły��. Podczas pieczenia trochę podrosły ale nie tak jak Twoje. Nie są tez takie równe i gładkie. Czy ciś źle zrobiłam?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-79382258750655994552013-01-06T17:23:53.614-06:002013-01-06T17:23:53.614-06:00Basiqa - życzę dużo zdrowia dla całej rodzinki :)...Basiqa - życzę dużo zdrowia dla całej rodzinki :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-19282754534843183892013-01-06T12:41:37.587-06:002013-01-06T12:41:37.587-06:00Na wszelki wypadek kilka składników trzeba mieć w ...Na wszelki wypadek kilka składników trzeba mieć w domu (mąka, drożdże suche, oliwa.. - akurat droże miałam świeże, bo zostało po pizzy ;) )<br />Obiad też był z mrożonki, ale co tam.. byle teraz wyzdrowieć, bo już wymiękamy przy dwójce dzieciaczków - my chorzy, jedno chore, a drugie nie, więc na dwa fronty działamy.<br /><br />Tak poza tym, to uwielbiam tego bloga i jak potrzebny mi jakiś pewny przepis, to zaglądam :) basiqahttps://www.blogger.com/profile/09083548676184857851noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-80360547916683256802013-01-06T08:58:42.874-06:002013-01-06T08:58:42.874-06:00Basiqa - człowiek się denerwuje że czasem coś brak...Basiqa - człowiek się denerwuje że czasem coś braknie i sklepy są zamknięte :) Ale przynajmniej miałaś świeże bułeczki i jeszcze w domu pachniało :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-33434840988353280402013-01-06T08:11:55.383-06:002013-01-06T08:11:55.383-06:00Bułeczki pierwsza klasa - upiekłam je dzisiaj (6.0...Bułeczki pierwsza klasa - upiekłam je dzisiaj (6.01), bo przez choróbska zapomnieliśmy zrobić zakupy, a dzisiaj sklepy nieczynne.<br />Dałam ciasto do wyrośnięcia do piekarnika na 30 stopniach - chyba ok pół godziny. W każdym razie urosło więcej niż 2x.<br />Pozdrawiam.basiqahttps://www.blogger.com/profile/09083548676184857851noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-59909847676805258252012-03-11T23:11:18.510-06:002012-03-11T23:11:18.510-06:00Podejrzewam że ciasto mogło być zbyt gęste.Nie wie...Podejrzewam że ciasto mogło być zbyt gęste.Nie wiem bo nie zdarzyło mi się żeby bułki pękały u podstawy.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-37008068172024695012012-03-11T13:44:58.833-06:002012-03-11T13:44:58.833-06:00Tak, bułeczki nacinałam. Ale pękały u podstawy, ws...Tak, bułeczki nacinałam. Ale pękały u podstawy, wszystkie identycznie... Nie wiem, czy to było związane z wyrastaniem ciasta, bo miało czas na wyrośnięcie dosyć długi - przygotowałam je o 9 przed szkołą, a bułki formowałam i piekłam dopiero o 14 :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-33817532122436333232012-03-08T11:10:25.374-06:002012-03-08T11:10:25.374-06:00Do anonimowej osoby - parę komentarzy wyżej napisa...Do anonimowej osoby - parę komentarzy wyżej napisałam że na 1 kg mąki wystarczy 5 dkg świeżych drożdży.A jeśli chodzi o pękanie ciasta podczas pieczenia, to może być kilka powodów np. zbyt mało wyrośnięte wcześniej ciasto lub też zbyt wysuszona skórka surowego ciasta.A czy bułeczki były nacinane przed wsadzeniem do pieca?IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-80675055714641683202012-03-08T07:07:30.759-06:002012-03-08T07:07:30.759-06:00Witam, próbowałam dziś upiec bułki wg Pani przepis...Witam, próbowałam dziś upiec bułki wg Pani przepisu i nie do końca mi się udały... Chodzi o to, że podczas pieczenia wszystkie popękały i nie wyglądają wcale estetycznie :( dodatkowo w smaku czuć drożdże. Widziałam we wcześniejszych komentarzach, że mówiła Pani, że daje ich mniej - jeśli można zapytać, to ile ich Pani daje? Szczerze powiedziawszy dopiero zaczynam z wszelkimi drożdżowymi wypiekami i mam małą wprawę, dlatego tez chętnie posłucham jakiś dobrych rad od osób bardziej doświadczonych :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-4543350681552611062011-08-20T20:53:03.111-05:002011-08-20T20:53:03.111-05:00Anonimowa - gratuluję synka i życzę zawsze smaczny...Anonimowa - gratuluję synka i życzę zawsze smacznych bułeczek :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-31362800675325421492011-08-20T12:32:01.232-05:002011-08-20T12:32:01.232-05:00Bułki bomba, dwa tyg. temu urodziłam synka i nie z...Bułki bomba, dwa tyg. temu urodziłam synka i nie zawsze moge wyskoczyc do sklepu, a teraz będę miała zawsze pyszne i świeże na śniadanko dla starszego synusia :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-5777267524264265972011-02-12T09:13:11.106-06:002011-02-12T09:13:11.106-06:00Tomaszu - polecam Unbleached Bread Flour, czyli ch...Tomaszu - polecam Unbleached Bread Flour, czyli chlebową która ma zwiększoną ilość białka.Bardzo dobra jest też chlebowa z firmy Gold Medal.A tak poza tym, to można też kupować jakąś najtańszą mąkę i dodawać gluten, który też można wszędzie kupić.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-30427934628956097342011-02-10T12:17:57.748-06:002011-02-10T12:17:57.748-06:00Ja wiem ze mozna je kupic, proble ktora jest dobra...Ja wiem ze mozna je kupic, proble ktora jest dobra, lol.<br /><br />Czy mozesz spojzec na tem link i poradzic ktora jest dobra na bulki.<br /><br />http://www.kingarthurflour.com/flour/home.html<br /><br />tomaszUnknownhttps://www.blogger.com/profile/01249226268172272232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-89627203003569171312011-02-10T01:21:29.834-06:002011-02-10T01:21:29.834-06:00W każdym amerykańskim sklepie bez problemu można k...W każdym amerykańskim sklepie bez problemu można kupić amerykańską mąkę pszenną jak i wszystkie inne rodzaje.Drożdże zwykłe też są w każdym sklepie, ale niestety są drogie.Proponuję iść do piekarni lub do dużego marketu gdzie mają swoją piekarnię i od nich kupić drożdże,takie 1 funtowe.Ja za takie płacę 1 $ i wystarczają na kilkanaście wypieków.Dzielę na porcje i zamrażam.IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-26040769726336943862011-02-09T18:53:28.449-06:002011-02-09T18:53:28.449-06:00Ja mam pytanie jaka make mam uzywac ma bulki , mie...Ja mam pytanie jaka make mam uzywac ma bulki , mieszkam dalego od Chicago i nie mam dostepu to Polskiego sklepu.<br /><br />Czy mozesz polecic drozdze takze.<br /><br />CheersUnknownhttps://www.blogger.com/profile/01249226268172272232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-75901253935273178362011-01-31T14:08:18.395-06:002011-01-31T14:08:18.395-06:00Kasiacieszyn - blacha może być nasmarowana,wyłożon...Kasiacieszyn - blacha może być nasmarowana,wyłożona papierem bądż też folia aluminiowa lub też sucha jeśli jest z dobrej jakości teflonu albo jeśli położysz na nia silikonowa matę do pieczenia.To już zależy tylko od ciebie :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-13319776182935106502011-01-19T02:27:57.368-06:002011-01-19T02:27:57.368-06:00Witam Pani Izabelo mam pytanie chodzi mi o przepis...Witam Pani Izabelo mam pytanie chodzi mi o przepis ''88 - bułki na śniadanie''czy blacha ma być wysmarowana czy wyłożona papierem do pieczeniaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-67509837085823902802010-12-29T08:00:41.648-06:002010-12-29T08:00:41.648-06:00Radek - bardzo się cieszę i namawiam do wypróbowan...Radek - bardzo się cieszę i namawiam do wypróbowania innych przepisów :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-49830260073499579762010-12-18T15:03:49.834-06:002010-12-18T15:03:49.834-06:00Zrobiłem dzisiaj - jedne z pyszniejszych bułeczek ...Zrobiłem dzisiaj - jedne z pyszniejszych bułeczek jakie mi wyszły. Zamiast 10dkg. drożdży użyłem opakowania suchych, a wierzch posmarowałem "rozkłuconym jajkiem" i posypałem sezamem. Super!Radekhttps://www.blogger.com/profile/17621152761828298710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-11032360111961419672010-12-04T19:52:34.460-06:002010-12-04T19:52:34.460-06:00Lusessit - napisałam o 10 dkg drozdży, bo tak było...Lusessit - napisałam o 10 dkg drozdży, bo tak było w oryginalnym przepisie.Z reguły też daje ich mniej :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-25220350914753352302010-12-04T09:30:11.404-06:002010-12-04T09:30:11.404-06:00Te bułeczki też zrobiłam ale z połowy proporcji i ...Te bułeczki też zrobiłam ale z połowy proporcji i dałam mniej drożdzy, bo 10 dkg na 1 kg mąki to stanowczo za dużo a pieczywo smakuje tak, jakby sie same drożdże jadło. A odnośnie przechowywania ciasta w lodówce to ja formuję z ciasta bułki, chowam na noc do lodówki, rano je wyciągam i jak się ocieplą to piekę. A te bułeczki są bardzo smaczne.lusesittnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-58452590062251827392010-11-20T07:23:22.276-06:002010-11-20T07:23:22.276-06:00Jolu - bardzo się cieszę :)Jolu - bardzo się cieszę :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4998164114048902104.post-24010545123079330312010-11-19T11:47:21.490-06:002010-11-19T11:47:21.490-06:00Wyszły mi bułki !!!
Wspaniały przepis ,pychota
po...Wyszły mi bułki !!!<br />Wspaniały przepis ,pychota<br /><br />pozdrawiam JolaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/11671481036266662196noreply@blogger.com