PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA BRAK NOWYCH WPISÓW. PRZEPRASZAM ZARÓWNO TYCH KTÓRZY SĄ U MNIE BARDZO CZĘSTO JAK I TYCH KTÓRZY ZAGLĄDAJĄ TU OD CZASU DO CZASU. NIESTETY ZWIĄZANE JEST TO Z MOJĄ PRACĄ. CODZIENNIE JEDNAK STARAM SIĘ TU WPADAĆ I ODPOWIADAĆ NA WASZE KOMENTARZE. ZAPRASZAM WIĘC DO PIECZENIA ORAZ DZIELENIA SIĘ SWOIMI SPOSTRZEŻENIAMI I CZEKAM NA WASZE PYTANIA.

31 maj 2008

2-CHLEB BIAŁY II

Ten chleb różni się od poprzedniego tym, że zamiast wody dodajemy mleko a zamiast oliwy masło.Przepis z Breadmana.

Składniki:

* 1 i 1/4 szkl.mleka (1 szkl.=250 ml)
* 2 łyżki masła (roztopić)
* 3 łyżki cukru (ja dałam 1)
* 2 łyżeczki soli
* 4 i 1/2 szkl. mąki pszennej
* 2 łyżeczki suszonych drożdży

Program podstawowy, waga 2 funty (900 g), skórka średnia.Od początku do końca zrobiony w maszynie.



Chlebuś smaczny, lekko zółte ciasto-to chyba zasługa masła.

Brak komentarzy:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails