PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA BRAK NOWYCH WPISÓW. PRZEPRASZAM ZARÓWNO TYCH KTÓRZY SĄ U MNIE BARDZO CZĘSTO JAK I TYCH KTÓRZY ZAGLĄDAJĄ TU OD CZASU DO CZASU. NIESTETY ZWIĄZANE JEST TO Z MOJĄ PRACĄ. CODZIENNIE JEDNAK STARAM SIĘ TU WPADAĆ I ODPOWIADAĆ NA WASZE KOMENTARZE. ZAPRASZAM WIĘC DO PIECZENIA ORAZ DZIELENIA SIĘ SWOIMI SPOSTRZEŻENIAMI I CZEKAM NA WASZE PYTANIA.

21 paź 2008

68-PLECIONA BUŁKA MAŚLANA (powtórka)

To oczywiście wspaniały przepis na wspaniałą bułkę zamieszczoną już wcześniej TUTAJ .
Tym razem jednak upiekłam ja w formie babeczek i okrągłego ciasta.A wszystko to z drożdżowych kulek.

Kulki przeznaczone na babeczki wsadziłam do muffinkowej formy.


A te przeznaczone na ciasto, lużno do okrągłej foremki.



I na koniec przed samym wsadzeniem do pieca, wszystko posmarowane roztrzepanym jajkiem i posypane pyszną kruszonką.
Mniam!

3 komentarze:

kass pisze...

Tak, z tego przepisu wychodzi pyszna drożdżówka... Pozdrawiam.

Anonimowy pisze...

I tak jak rano napisalam, nie moglam spokojnie usiedziec - na pierwszy ogien poszly wlasnie te buleczki. Sa przepyszne, nawet lepsze, niz w mojej ulubionej piekarni.
Z calej porcji zrobilam 12 sztuk i w ciagu godziny zostaly tylko 2. Jutro zrobie jeszcze raz!

Eliza

IZABELA pisze...

Elizo-no i dobrze ze tak szybko znilky :) czyli naprawde smakowaly.Ja czasem robie jedno ciasto za drugim i czesc juz upieczonych zamrazam.A potem wyciagam za jakis czas i sa jak swiezo upieczone.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails