Spisałam go ze stronki mojchleb.blogspot.com.Chlebek smaczny,choć moim zdaniem na tak sporą ilość uprażonego sezamu - mało wyczuwalny smak.Równie dobrze można wsypać tylko 1/3 szklanki, a efekt będzie taki sam.
Składniki:
* 220 ml wody
* 150 ml maślanki (ja dalam buttermilk)
* 500 g mąki pszennej
* 100 g mąki żytniej
* 1 i 1/2 łyżeczki soli
* 1 i 1/2 łyżeczki cukru
* 1 i 1/2 łyżeczki suszonych drożdży
* 1 i 1/2 łyżki oliwy
* 80 g uprażonego sezamu (ok.3/4 szkl.)
Program podstawowy,waga 2 funty (900 g), skórka średnia.Chlebek ze zdjęcia upiekłam w piecu (180'/50 min.), ale ten z automatu był prawie taki sam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz